mandag 20. oktober 2008

Beskrivelse av yrket

Om man velger å bli kokk, er arbeidsplassene knyttet til kjøkkener på serveringssteder. Det kan være alt fra hurtigmat- til gourmetrestauranter, hoteller og andre overnattingsbedrifter. Man kan også være på forskjellige båter. Med andre ord; en kokk har mange muligheter. Det er det som frister med yrket: alle mulighetene. Men det frister også å lage mat, for det synes jeg er gøy.

www.glemmen.vgs.no

Mine forutsetninger er arbeidstiden og lønna. Jeg kan være heldig å treffe noe som klaffer bra med begge deler.

Personlige egenskaper:
"En kokk skal kunne tilberede at for alle typer mennesker og anledninger, og må kunne arbeide planmessig, selvstendig og i team. Du må være glad i å lage mat, ha estetisk sans, være kreativ og nøyaktig, ha god personlig hygiene og økonomisk sans. Du bør like å skape trivsel og velvære, ha gode kommunikasjonsevner og være serviceorientert. En kokk arbeider ofte skiftarbeid."



Ingen kommentarer: